top of page
  • Yazarın fotoğrafıSpil'in Çocukları

Manisa'nın Antik Kentleri

Sardes Antik Kenti

Salihli ilçesinin Sart kasabası sınırlarındadır. Lidya krallığının başkentidir. Paranın, bankacılığın, masaj sisteminin bulunduğu kenttir. Dünya’nın en büyük kazı alanlarındandır. İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri bu kenttedir. Sardes Antik Kenti hakkında detaylı bilgi için buyrun.

Sardes Antik Kenti

Thyateira Antik Kenti

Akhisar ilçesi sınırları içindedir. Tarihin ilk paralarından bazıları (Lidya’da bulunması ve Sardes’e çok yakın olması sayesinde) Thyateria’da basılmış ve kullanılmıştır. Bulunan sikkelerde genellikle iki taraflı balta ve ana tanrıça Kybele bulunur. İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri bu kenttedir. Thyateira Antik Kenti hakkında detaylı bilgi için buyrun.

Thyateira Antik Kenti

Aigai Antik Kenti

Yunusemre ilçesi sınırları içerisinde Yunt Dağındadır. MÖ 1.100 yıllarından sonra Yunanistan’dan gelen Aioller tarafından kurulmuştur. Aigai eski Yunanca’da keçi demek. Günümüz Yunancasında Aigai, Ege diye okunur. Aigai Antik Kenti hakkında detaylı bilgi için buyrun.

Aigai Antik Kenti

Philadelphia Antik Kenti

Alaşehir ilçesi sınırlarındadır. Philadelphia, ismini Pergamon kralı 2. Attis Philadelphos’tan MÖ 2 yy’de almıştır. Kardeş sevgisi anlamına gelmektedir. Philadelphia Antik Kenti, Helenistik döneme ait buluntular, dış surların bir kısmı ve Hıristiyanlığın ilk dönemlerine ait St Jean Kilisesine ait ayaklar ve tiyatro kalıntıları hala ayaktadır. İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri bu kenttedir. Philadelphia Antik Kenti hakkında detaylı bilgi için buyrun.

Philadelphia Antik Kenti

Saittai Antik Kenti

Demirci ilçesinin İcikler Köyü sınırları içinde bulunan Saittai Antik Kenti, Sidas Antik Kenti olarak da bilinir. 2300 yıllık Lidya kentidir. Henüz bilimsel bir kazı çalışması başlatılmamıştır, definecilerin çıkardığı bazı eserler yurt dışına kaçırılmıştır. Saittai Antik Kenti hakkında detaylı bilgi için buyrun.

Saittai Antik Kenti

Manisa'da kazı çalışması bekleyen birçok antik kent bulunmaktadır. Diğer antik kent hakkında bilgi almak için buyrun.

Comentários


bottom of page